Donderdag 18 Februari 2016: Werken In Duitsland

Op donderdag 18 februari organiseert Werkcafé Winterswijk in samenwerking met Euregio een informatieavond over het thema “werken in Duitsland”. Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven voor werkzoekenden die in Nederland wonen en overwegen in Duitsland te gaan werken. Alle  voor- en nadelen inzake wet- en regelgeving  worden behandeld. Aansluitend is er gelegenheid om te netwerken.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Grand Café Willinks aan de Wooldstraat 61 in Winterswijk. De toegang is gratis.

 

Tijdens de informatieavond komen belastingtechnische en arbeidsrechtelijke onderwerpen ter sprake die van invloed zijn op Nederlanders die in Duitsland werken. Euregio neemt dit gedeelte van de bijeenkomst voor haar rekening. Daarnaast hebben wij een Duitse werkgever uitgenodigd welke de grensoverschrijdende behoefte aan personeel zal toelichten. Deze behoefte is niet te onderschatten en biedt wellicht prachtige kansen. Uiteraard krijg je de gelegenheid vragen te stellen aan Euregio en aan de gast.

Om er zeker van te zijn dat iedereen een zitplaats heeft worden belangstelleden verzocht zich aan te melden.