Op zoek naar werk? Werkcafé Winterswijk helpt!

 

Winterswijk –  Op donderdag 18 september organiseert Werkcafé Winterswijk een bijeenkomst voor werkzoekenden uit Winterswijk en omgeving. De vragen ‘Wie ben ik? ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’ staan tijdens deze avond centraal. Aansluitend is er gelegenheid om te netwerken. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats bij Grand Café Willinks aan de Wooldstraat 61 in Winterswijk. De toegang is gratis.

 

Werkcafé Winterswijk is een netwerkgroep voor werkzoekenden uit Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde en Groenlo. Initiatiefnemers zijn Bianca ten Pas en Kim Visser. Beide dames verloren door een faillissement hun baan en waren op zoek naar een dergelijke netwerkgroep. Bianca ten Pas: “In Berkelland is een werkcafé en in Oost Gelre is een netwerkgroep voor werkzoekenden, maar in Winterswijk bestond zoiets nog niet. We zijn toen gaan praten met de initiatiefnemers van Berkelland en hebben besloten om hetzelfde concept hier uit te rollen. In juni hebben we een bijeenkomst georganiseerd om belangstellenden te informeren en ook om mensen te vinden die ons willen helpen om het Werkcafé op poten te zetten. Aan deze avond hebben we negen enthousiaste vrijwilligers overgehouden die ons helpen meet organiseren van alle bijeenkomsten en wat daar bij komt kijken.”

 

Speciale thema bijeenkomsten Tijdens de avond op 18 september wordt ook het programma voor de komende maanden gepresenteerd. Bianca zegt hierover: “Elke drie weken organiseren we een bijeenkomst met een speciaal thema. Denk daarbij aan “Het belang van een goed CV”, “Solliciteren, hoe doe je dat?” “Werken in Duitsland” en “Social Media”. Ook netwerken staat tijdens deze avonden centraal. Tegenwoordig is het hebben van een goed netwerk heel erg belangrijk voor het vinden van een nieuwe baan. Zowel Kim als ikzelf hebben via ons netwerk inmiddels weer een baan gevonden. Ons zakelijke netwerk is daardoor nog verder uitgebreid en misschien kunnen wij bezoekers van onze bijeenkomsten daardoor helpen bij hun zoektocht naar een nieuwe baan.”

Over Werkcafé Winterswijk WerkCafé Berkelland heeft als missie actieve werkzoekenden elkaar te laten ontmoeten, motiveren en versterken. Bianca ten Pas: “Hierbij ligt de focus op het gebruiken van elkaars netwerk. Met ons initiatief creëren wij een laagdrempelige omgeving die vertrouwen en betrokkenheid uitdraagt. Hiermee leveren wij een maatschappelijke bijdrage aan de oplossing van de huidige problematiek op de arbeidsmarkt in Winterswijk en omgeving.”